Dersler Yazılım Mühendisliği İzmir Ekonomi Üniversitesi|Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Kısa Ders İçerikleri|Bilgisayar Mühendisliği Program Hakkında AKTS ve TYYÇ Kataloğu İzmir Ekonomi Üniversitesi

Contents

Dersler Yazılım Mühendisliği İzmir Ekonomi ÜniversitesiNiğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Kısa Ders İçerikleriBilgisayar Mühendisliği Program Hakkında AKTS ve TYYÇ Kataloğu İzmir Ekonomi Üniversitesi

Üretim denetiminde itme ve çekme yaklaşımları karşılaştırılacak ve sistem performansı üzerine etkileri incelenecektir. Seyrek temsilleme yöntemlerinin temel öğelerinin teorik ve nümerik olarak verilmesi ve bu temel bilgilerden yararlanarak gerçek hayat uygulamalarında kullanabilmesi. Bilgisayar programlama temelleri, Matlab programlama ortamının temelleri, verileri idare etmek ve görselleştirmek, programlama parçaları, veri yapıları, basit girdi ve çıktı, multimedya içeriği kullanma, zamanlama ve kayıt, geliştirme ve hata ayıklama teknikleri, fonksiyonlar ve modüler programlama, kayıtları okuma ve işleme.Dersin ilk haftasında öğrenciler proje gruplarını ve proje konularını belirlerler ve dönem boyunca bu proje ile uğraşırlar. Hologram atölyesi, katılımcıların basit malzemeler kullanarak holografik görüntüler oluşturmayı öğrendiği yaratıcı bir etkinliktir. Katılımcılar, şeffaf asetat kağıdından bir piramit oluşturarak telefon veya tablet ekranından oynattıkları uygun hologram videolarıyla 3D görüntüler elde ederler.Tasarım, prototip geliştirme ve değerlendirme işlemlerini öğrenciye proje yaptırarak öğretmek. Renk ve tipografi gibi arayüz özelliklerinin etkilerini tartışmak. Yeni kullanıcı arayüzü teknikleri öğretmek.

  • Zamanla değişmeyen sistemlerin dönüşüm çözümlemesi, örnekleme, örnek seyreltme, aradeğer bulma.
  • Ele alınacak konular arasında sözcük vektör gösterimleri, pencere tabanlı sinir ağları, yinelemeli sinir ağları, uzun ömürlü kısa-dönem bellek modelleri, özyinelemeli ağlar, evrişimsel sinir ağları, bellek bileşeni içeren çok yeni modeller bulunmaktadır.
  • Bu aşamada birçok öğrenci/kurum dikkatsizlik yaparak doğru olmayan veya uyumsuz olan tarihler ve iş günü belirtmektedirler.
  • Derste öğrenciler e-ticaret temel kavramlarını, iş modellerini ve mevzuatını kavradıktan sonra e-ticaret şirketi faaliyetlerini yürütebilmek adına gerekli yazılımsal ve donanımsal teorik ve uygulamalarına hakim olacaklardır.
  • Kavranması, öğrencilerin kelime hazinelerini geliştirme ve alanlarına yönelik metinleri anlama.
  • Ana gövde ve eklem bileşimlerindeki hızlar, kuvvetler ve momentler; dife­ransiyel hareket, hız ilişkileri, bir hareketlendiricideki kuvvetlerin ve momentlerin tanımlanması.
  • Benzetim araçları ve kullanımı, tasarlanan sistemin fonksiyonel ve zamansal benzetime tabii tutulması, hata ayıklama metotları, hiyerarşisel tasa­rım, üstten-alta(top-down), alttan üste(bottom-up) ta­sarım.
  • Bu derste öğrencilere şablonlar ve soysal programlamanın prensipleri hakkında temel bilgiler verilmekte ve sık kullanılan soysal kütüphaneler tanıtılmaktadır.
  • Aldıkları malzeme ve üretim teknikleri bilgisi ile tasarladıkları detaylandırılmış ürünleri, gelişmiş sunum tekniklerini de kullanarak sergileme fırsatına sahip olurlar.
  • Bilgisayar destekli mühendislik analizi, bilgisayarlı sayısal denetim vb.
  • Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, üniversitemizin en yüksek puanla öğrenci alan üçüncü bölümüdür.
  • Hesaplama modelleri, Church-Turing tezi, karar verilebilirlik, karar verilemezlik, özyinelemeli numaralandırılabilme, zaman karmaşıklığı, P ve NP sınıfları, yer karmaşıklığı, LOGSPACE, PSPACE-tamlığı.
  • Web tabanlı operasyonlar için plan oluşturma.
  • Derste üretim hızı, üretim kapasitesi, üretim stoğu ve kullanım gibi nicelikler arasındaki ilişkiler irdelenecektir.
  • Ara belleğe alma ve diğer veri yapıları.
  • Geliştirme ortamı olarak genellikle Spyder tercih edilmektedir.
  • Bu dersin içeriğini düşünmeye dair temel kavramlar, analitik düşünme, eleştirel düşünme, Eleştirel Düşünmenin Kapsamı ve Becerilerini, Eleştirel Düşünme Stratejileri, Eleştirel Düşünmeyi Etkileyen Faktörleri, Eleştirel dinleme, okuma ve yazma becerilerinden oluşmaktadır.
  • Bundan dolayı, yazılım kullanıma geçmeden önce mevcut hatalarından arındırılarak yanlış çalışma etkilerini azaltmak gerekmektedir.

CMPE541 – İleri VeritabanlarıBiyolojik Sistemlerin Matematiksel&Hesaplamalı Modellemesi (COMPCMPE565 – Makine Öğrenmesi

Yine belirtmek gerekir ki, dolar kuru dalgalanabilir ve işverenin politikaları, iş deneyimi, şirket büyüklüğü ve sektör gibi faktörler ücret düzeylerini etkileyebilir. Ayrıca, maaşlarda genel bir farklılık olabileceği için, spesifik bir pozisyon veya şirket için kesin ücret bilgilerini araştırmak önemlidir. Bu, genel olarak gözlemlenen benzerlikler ve farklılıkların bir özeti olup, her üniversitenin programı ve ders içerikleri farklılık gösterebilir.Dersin içeriğinde sosyal medya kavramı, günümüzde sosyal medyanın önemi, dijital etik ve sosyal medya kullanımı, online sosyal zeka kavramı, sosyal medya veri toplama ve veri analizi, sosyal medya içerik üretimi, sosyal medya izleme araçları, sosyal medyanın geleceği vb. Konularına ilişkin temel kavramlar ve uygulamaya yönelik çalışmalar yer almaktadır. Dersin amacı, müretim sistemleri oluşturan teknojilerin tanıtılması ve bu teknolojilerin üretim sistemlerine uyarlanması aşamasında ihtiyaç duyulacak bilgilerin aktarılmasıdır. Modern sistemlerinin verimli yönetimi için geliştirilen teknolojiler ve bu teknolojilerin planlama fonksiyonuna olan etkileri tartışılacaktır. Ders içeriğinde robotik sistemlerin elektronik ve mekanik bileşenleri ile bu bileşenlerin hareketleri için yapılan kinematik ve dinamik hesaplamalardır.3 boyutlu tasarım araştırmalarının amacı öğrencinin çevresini üç boyutlu algılamasına destek olmaktır. Öğrenciler, tüm bu çalışmaları, yaptığı araştırmalar ve diğer derslerden öğrendiği belli başlı sanat hareketleri, başarılı tasarımcıların işleri ve tasarım konseptleri ile birleştirme fırsatı bulacaklardır. Müşteri tespiti, sözlü ve yazılı satış iletişimi, itiraz karşılama, güdüleme, ödeme, kontrol, bölge ve kota belirleme; pazarlık teknikleri, bireysel uzlaşma stratejilerinin geliştirilmesi ve kullanımı, uzlaşma takımının  oluşturulması, kriz ortamlarında uluslararası pazarlık, uluslararası satış elemanı yetiştirilmesi, diş görevler için planlama. Uluslararası takas için strateji ve taktikler. Modem, çoklayıcı, iletişim kurallarının dönüştürülmesi, seri ve paralel veri giriş / çıkış ara yüzler, veri hattı iletişim kuralları, hata tanıma ve düzeltme, veri akış denetimi, iletişim amacıyla kullanılan işlem birimleri.

an example

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Doktora ProgramıErasmus Programı hakkında genel bilgi almak için tıklayınız.Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi

Bu beceriler arasında öz farkındalık, hedef belirleme, zaman yönetimi, etkili iletişim, farkındalık ve analitik düşünme yer alır. Ders ayrıca öğrencilerin fiziksel, zihinsel ve ruhsal sağlık için gerekli alışkanlıklar ile bağımlılık ve zorbalık gibi sorunlar hakkında farkındalıklarını da artıracaktır. Merkezi ve dağıtık bilgi sistemlerinde performans izleme, sorgu optimizasyonu ve ayarları. Bilgi deposu tasarımı ve bakımı ile ilgili üst düzey konular. Nesne-ilişkisel eşleşme, model görünüm kontrolü (MVC) mimarisi, web servisleri, entegrasyon, mail gönderme, güvenlik, web sunum katmanı teknolojileri v.b. Bu konuların Groovy ve Grails programlama dili kullanılarak gösterilmesi.İnsan-Bilgisayar Etkileşimi (İBE) çalışma alanı, insan ve bilgisayar arasındaki etkileşimi konu edinmesinden dolayı insan davranışı, psikoloji, bilişsel bilimler, bilgisayar teknolojileri ve yazılım mühendisliği yanında ergonomi, grafik ve endüstriyel tasarım, sosyoloji, antropoloji ve eğitim bilimleri gibi alanlarla da ilişkilidir. Bilgisayar mühendisliği uygulama alanlarında araştırma yapma, proje tabanlı yazılım ve/veya donanım geliştirmesi, üretilen proje çıktılarının sunum teknikleriyle paylaşılması. Öğrencilerin yazılı olarak sunması gereken dönem ödevleri ve raporlar için gerekli olan yazma teknikleri en çok kullanılan formatlarıyla birlikte uygulamalı olarak verilir. Derste ingilizce teknik bir metnin nasıl yazılacağı anlatılır. Ayrıca bu dersi desteklemek için sorun yaratan ileri düzey gramer konuları da işlenir. Sınamanın temelleri; yazılım yaşam döngüsü etrafında sınama; sınamanın yaşam döngüsü; statik sınama teknikleri; sınama tasarım teknikleri; kusur yönetimi.Yığıt ve kuyruk veri yapıları, önişleç/araişleç/sonişleç ifadeler. İkili ağaç, ikili arama ağacı, özyineli ve yinelemeli ikili ağaç dolaşımları, genelleştirilmiş listeler, kılavuzlu ikili ağaçlar. Yığınlar, öncelik kuyrukları, ayrık kümeler için veri yapıları. Çizge gerçekleştirimleri, önce derinliğine/genişliğine arama, yayılım ağaçları, en kısa yol problemi, düğüm/kenar aktif ağlar.

CMPE318 – Java ProgramlamaMDES600 – Araştırma Yöntemleri ve İletişim BecerileriECTS – – Yazılım Mühendisliği Tezsiz Y.Lisans

Konsept stüdyosu olarak da adlandırılan bu stüdyo, farklı öğrenme yöntemlerini bir arada kullanarak,  öğrencilerin hem yaratıcı fikirlerini organize edip sistematik bir süreçte sunmasını hem de yapılardaki mekân ve düzeni okuyup analiz etmesini hedeflemektedir. Öğrencilere küçük ölçekli projelerle iç mekân tasarımının temel tanımları, teknikleri, uygulama ve kuramı aktarılacaktır. İnsan ölçeği, iç mekân programı, hareket, dolaşım ve temel formların oluşturulması stüdyo tartışmaları ile irdelenecektir. Bu ders, öğrencilere kripto para ile blok zincir teknolojisine ait genel kavramları öğretmeyi amaçlamaktadır. Bu kapsamda finansal anlamda günümüze değin yaşanan parasal ve finansal sistemlerin geçirdiği değişim hakkında bilgiye sahip olacaklardır. Ayrıca gelecekte kripto para ile blok zincir teknolojisi uygulamaları konularında genel bir görüş kazandırılması hedeflenmektedir.Bu ders, kariyer araştırma, beceri geliştirme, öz değerlendirme ve iş arama stratejileri gibi kariyer planlaması süreçlerini içerir. Öğrencilere, kendi yeteneklerini ve ilgi alanlarını tanıma, kariyer hedeflerini belirleme ve bu hedeflere ulaşma konularında rehberlik eder. Bu dersin amacı, öğrencilerin sağlıkla ilgili bilgi ve beceri düzeyini arttırmak, temel sağlık kavramları, hastalıklar, sağlıklı yaşam davranışları ve sağlık hizmetlerine erişim konusunda alacakları kararlarda yetkinliğini yükseltmektir. Ayrıca temel sağlık hakları konusunda bilgi sunarak öğrencilerin sağlıkla ilgili bilinçli kararlar alabilmelerini ve sağlıklı yaşam tarzını benimsemesine destek olmaktır.Kripto teknikleri ve algoritmaları, açık anahtar kriptolaması, özet fonksiyonları, sayısal imzalar, yetkilendirme, ağ güvenliği, işletim sistemleri güvenliği (Unix ve Windows), Bell-LaPadulla modeli, yazılım ve veri tabanı güvenliği, anahtar oluşturma, web güvenliği. Veri güvenliği ile ilgili kavramlar ve uygulamalar, risk ve zayıflıkların analizi, politika oluşturma, kontrol ve koruma metotları, veritabanı güvenliği, kimlik denetleme teknolojileri, hukuk ve mahremiyet gibi konular ders kapsamında incelenecektir. İnsan faktörleri mühendisliği insanoğlu ile en ilgili mühendislik dalıdır. İnsan faktörleri mühendisliği ergonomi olarak da anılmaktadır. İnsan faktörleri mühendisliği insanoğlunun kapawww.BTprod.com ve limtlerini inceleyerek bu özelliklerin alet, makine, bilgisayar, otomobil, uçak, iş ve yaşam çevresi, iletişim sistemleri tasarımı, iyileştirilmesi, işletimi ile olan bağlarını inceler.

Analog ve sayısal kavramlar,ikili,sekizli,onlu,onaltılı sayı sistemleri. Yazılım ölçümü, yazılım mühendisliğinde her geçen gün artan bir öneme sahiptir. Yazılım, ancak yazılım ürünlerinin ölçülmesi ile bir mühendislik ürünü haline gelebilir. SE460 dersi bu amaca yönelik olarak, yazılım ölçütlerini ve yazılımın ölçülmesine yönelik kavramları içermektedir.Bazı kuruluşlar staja kabul etmeden önce öğrencinin staj zorunluluğu olduğunu ve sigortasının üniversite tarafından yapılacağını belirten bir yazı istemektedirler. Böyle bir istek olduğu taktirde kullanılabilecek yazıya buradan ulaşabilirsiniz. Staj yeri kabul belgesi staj yapacağınız yerin tarihlerle beraber staj yapacağınızı onayladığı bir belgedir ve standart bir form değildir. Bir örnek olarak şu dokümana bakabilirsiniz.Öğrencilere dış ortaklar veya danışmanlar ile çalışma ve takım içinde olduğu gibi bireysel çalışarak yeteneklerini sergileme imkânları da verilmektedir. Proje çalışması esas olarak stüdyo temelli olsa da, içerik dış mekân araştırması ve sorumluluklarını da gerektirmektedir. Bu ders öğrencilere temel terminolojiyi, yapı malzemelerinin prensiplerini ve yapı sistemlerinin mantığını öğretmeyi amaçlamaktadır. Birincil yapı sistemlerinin ve duvar, zemin, çatı, merdiven, bölücü gibi yapı elemanlarını içeren yapı tiplerinin tanıtımı içerir. Aynı zamanda öğrenciler, metal, çimento bazlı, toprak bazlı, bitüm bazlı, ahşap, doğal taş, cam, polimer gibi malzemelerin özelliklerini ve bu malzemelerin yapıda uygulanma biçimlerini öğrenir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *